Pilates

Încă de la introducerea sa, acum mai bine de 90 de ani, lumea modernă s-a confruntat cu o explozie a cererii de Pilates, oameni din lumea întreagă bucurându-se de rezultatele obţinute în urma acesei metode. Iată câteva dintre beneficiile pe care le vei obţine participând la un antrenament Pilates:

  • Îţi vei îmbunătăţi flexibilitatea deoarece Pilates-ul se axează pe stretching. Pe măsură ce înaintăm în vârstă avem tendinţa de a fi mai sedentari, musculatura noastră devenind tot mai rigidă. Întinderile sunt foarte importante pentru tonifierea organismului, îmbunătăţirea flexibilităţii şi pentru antrenarea musculaturii.
  • Vei avea o ţinută mult mai corectă! În majoritatea timpului ne concentrăm pe antrenarea abdomenului, a braţelor şi a picioarelor, motiv pentru care unele grupe musculare sunt mai bine dezvoltate. Pilates-ul se concentrează pe întărirea şi alungirea tuturor muşchilor îmbunătăţind astfel postura.
  • Vei fi mai puţin stresată! Stresul joacă un rol important în societatea modernă fiind cauza multor probleme de sănătate. Metoda Pilates pune accent pe relaţia minte-corp folosind multe tehnici mentale îmbinate armonios cu cele fizice pentru a ne ajuta să facem faţă stresului zilnic.
  • Te vei simţi mult mai energică! Ar putea părea un paradox dar cu cât te antrenezi mai mult cu atât ai mai multă energie şi poftă de viaţă (până la un punct, desigur). Pilates-ul pune în mişcare respiraţia şi circulaţia, stimulează coloana vertebrală şi muculatura lăsând în urmă un sentiment plăcut şi un corp energizat.
  • Vei fi mai suplă! Practicat cu regularitate Pilates-ul îţi va remodela silueta! Cunoscut pentru dezvoltarea unei musculaturi puternice şi alungite Pilates-ul va oferi un aspect graţios corpului tău ajutându-te în acelaşi timp să obţii o musculatură tonifiată şi o postură elegantă. Când vine vorba de pierderea în greutate combinat cu un antrenament aerob Pilates-ul devine un aliat de nădejde.
  • Vei avea un organism purificat! Printr-o respiraţie corectă această metodă purifică organismul, creşte capacitatea pulmonară, măreşte rezistenţă şi reduce stresul.

Există mult mai multe beneficii ale metodei Pilates decât cele menţionate mai sus dar dacă ce ai citit a fost pe plăcut tău nu îţi rămâne decât să încerci! Stretching plăcut!

Distribuie