Ce-ai zice dacă ţi-aş spune că secretul pielii perfecte nu stă în loţiunile scumpe existente în comerţ? Sau dacă ţi-aş demonstra că pentru a avea o piele luminoasă, hidratată şi catifelată ai nevoie de o perie din par natural şi doar 5 minute?! Ştiu, sună mult prea simplu pentru a fi adevărat dar, merită încercat 😉!

Pielea este cel mai mare organ al copului. Ea este un barometru al sănătăţii noastre deoarece prin intermediul ei organismul respiră şi absoarbe nutrienţi esenţiali. Dar înainte de toate pielea acţionează că un agent de eliminare a impurităţilor şi toxinelor zilnice.

Periajul uscat este unul dintre cele mai eficiente procedee din medicina preventivă şi din cosmetică şi reprezintă un ritual rapid, ieftin şi uşor de exfoliere, energizare şi revigorare. Iată câteva dintre beneficiile lui:

  • Ajută la îndepărtarea celulelor îmbătrânite sau moarte, ceea ce îţi va îmbunătăţi textura pielii şi va ajuta la reînnoirea celulară, întrucât se formează un nou strat de piele la fiecare 24 de ore;
  • Favorizează circulaţia sangvină şi limfatică, ajutând la eliminarea toxinelor din organism;
  • Întregul corp va fi mai bine irigat cu sânge, pernuţele de grăsimi vor dispărea mai repede, celulita va fi preîntâmpinată sau corectată;
  • Tonifică pielea şi îmbunătăţeşte rezistenţa sistemului imunitar;
  • Stimulează terminaţiile nervoase de sub piele contribuind la “reîntinerirea” sistemului nervos;
  • Permite pielii să absoarbă mai bine substanţele nutritive din cremele sau uleiurile de hidratare pe care le foloseşti;
  • Periajul uscat tonifică muşchii prin stimularea terminatiilor nervoase, ceea ce face ca fibrele musculare individuale să se mişte şi să se activeze;
  • Reduce depozitele de grăsime, având efect direct asupra celulitei.

Pentru ca periajul să fie executat corect el trebuie realizat dinspre extremităţi înspre inima, prin mişcări lungi şi ample. Astfel vei începe cu piciorul stâng periind dinspre grezna înspre coapsă, apoi cu piciorul drept. Vei continuă cu zona abdomenul pe care o vei peria cu mişcări circulare, efectuate în sensul acelor de ceasornic, apoi cu braţele (dinspre încheietura spre umăr). Partea superioară a toracelui se perie în sens invers, decolteul şi gâtul se perie dinspre gât înspre inima. Zona sânilor se periază delicat, concentric. Nu uită să masezi zonele laterale şi să ocoleşti alunitele, negii sau zonele iritate.

Eu am început deja de o săptămâna şi jumătate, aştept însă să treacă o luna pentru a mă bucură cu adevărat de beneficii 🙂! Toată procedura durează între 5 şi 10 minute şi se poate repetă zilnic (în cazul în care ai o piele delicata) sau de 2-3 ori pe săptămână. La început senzaţia nu este una foarte plăcută, ba chiar inconfortabilă, însă nu renunţă! În câteva zile te vei obişnui, peria va deveni mai moale iar rezultatele vor apărea negreşit!

Nu uită însă să speli peria o dată la 1-2 săptămâni cu apă caldă şi săpun şi să o laşi la uscat, pentru a fi pregătită pentru a două zi.

Şi uite cum am mai descoperit o modalitate de întinerire, revigorare şi înfrumuseţare! Sper să îţi fie de folos şi să te ajute, mai ales acum în prag de vara 😉! Aştept păreri 😀!

Distribuie

6 Răspunsuri la “Periajul uscat

  1. Foarte frumos si interesant articol!
    Tu de unde ti-ai procurat peria?
    Acest periaj se realizeaza inainte de dus, sau dupa? daca pielea este un pic iritata, poate e mai bine evitat dusul vreo 2 ore….
    Multumesc si o zi minunatata!

  2. Oana, eu am 2 perii una de la Sabon si cealalta de la DM dar am vazut si in alte magazine, la accesoriile pentru baie.
    Poti realiza periajul dimineata sau seara inainte de dus. Dusul e obligatoriu pentru ca iti curata celulele moarte eliminate prin periaj. Oricum pielea nu ramane iritata, doar putin rosie. Pielea nu trebuie agresata prin periaj, acesta se realizeaza delicat 🙂 !

  3. Îmi place ideea, având în vedere simplitatea şi faptul că nu ia mult timp deloc! 🙂 Prefer să încerc asta decât să cheltui mulţi bani şi multe minute la diverse exfolieri-minune 🙂
    Te anunţ peste o lună cum e progresul.

    PS: un truc ce funcţionează foarte bine pt mine este folosirea uleiului de cocos după exfolieri 😉 Se absoarbe foarte uşor, hidratează bine, miroase bine şi…serios acum, „cremă hidratantă’ mai naturală de atât … nu cred că se găseşte.
    aştept următoarea postare!

  4. Buna ziua, interesant ,vreau sa incerc si eu periajul uscat dar nu gasesc nicaieri perie cu coada din par de porc.ma puteti ajuta dvs. cumva?
    va multumesc anticipat

  5. Petrina, gasesti perie cu coada lunga, din par natural, la Sabon. O poti vedea in magazin sau o poti comanda direct de pe site 🙂 ! Eu am una de la ei si sunt foarte multumita de ea!

  6. Salut,

    Am citit intr-o carte despre periajul uscat si mi-am procurat o perie de la Sabon. Am efectuat ritualul timp de 20 de zile, in fiecare zi, dimineata si seara. La primul periaj am ramas extrem de surprinsa sa observ ca imi simteam stomacul ca atunci cand mananci sau bei ceva inainte de a face miscare si parca ti-e putin greata, semn ca circulatia a fost pusa in miscare. Si asta dupa 2 minute de periaj ! Intr-adevar, pielea se simte mai neteda si parca mai intinsa, firele de par nu mai cresc atat de des pe sub piele, culoarea pielii se imbunatateste. Consecventa pt mine este un punct slab, deci am intrerupt “tratamentul”, dar recomand periajul din toata inima. Ar trebui sa fie un obicei la fel de banal ca si spalatul pe dinti. Chiar face mult mai multe decat orice creme, uleiuri, unturi, scrub-uri etc etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *