E luni dimineaţă şi tu alergi grăbită după autobuz. Iar eşti în întârziere… abia ai reuşit să te trezeşti după un week-end plin de evenimente, să te aranjezi puţin şi să pleci spre birou. Micul dejun?… mai poate aştepta, ai lucruri mult mai importante de făcut dimineţa! Total greşit!
A sări peste cea mai importantă masă a zilei favorizează obezitatea, hipertensiunea arterială şi chiar bolile de inima, pe când un mic dejun sănătos aduce numeroase beneficii organismului. Iată care ar fi acestea:
- Un mic dejun sănătos îi oferă organismului toţi nutrienţii de care are nevoie pe timpul zilei. Mesele de dimineaţă care includ cereale, lapte, iaurt degresat, fructe îţi asigura necesarul zilnic de vitamine şi substanţe nutritive vitale pentru o viaţă sănătoasă.
- Persoanele care îşi iau micul dejun tind să consume mai puţine alimente nesănătoase pe timpul zilei (fast food, ciocolată, patiserie etc) fapt care duce la reducerea cantităţii de grăsime din zona abdominală şi previne creşterea în greutate.
- Mesele de dimineaţă te ajută să fii mai concentata şi mai productivă. În lipsa micului dejun e greu să te concentrezi pe ceea ce ai de făcut, mai ales atunci când stomacul tău cere să fie hrănit.
- Persoanele care mănâncă dimineaţa au o dietă mai echilibrată şi mai complexă decât cele care sar peste această masă.
- Micul dejun îţi stimulează metabolismul. Pe durata somnului metabolismul tinde să încetinească şi singura modalitate de revigorare este masa de dimineaţă cu ajutorul căreia vei începe să arzi calorii încă de la primele ore şi nu de la prânz cum s-ar întâmpla în lipsa ei.
- Tot în timpul nopţii consumul caloric scade considerabil iar dacă prima ta masă este prânzul organismul intră în “modul de supravieţuire”. Asta înseamnă că începe să stocheze calorii şi să acumuleze grăsime aşa că fă-ţi o favoare şi rezervă câteva minute mesei de dimineaţă pentru a preveni creşterea în greutate.
- Studiile arată că principalul motiv al creşterii în greutate este lipsa micului dejun. Partea bună este că şi dacă alegi să mănânci ceva mai mult sau puţin mai nesănătos dimineaţă ai o zi întreagă la dispoziţie pentru a-ţi “corectă” greşeala.
- Micul dejun îmbunătăţeşte activitatea cerebrală, memoria şi concentarea.
- Studii recente au demonstat faptul că renunţarea la micul dejun favorizează apariţia diabetului, a hipertensiunii arteriale şi a obezilatatii şi duce la creşterea nivelului colesterolului.
În cazul în care cele citite mai sus te-au convins că de azi înainte să mănânci în fiecare dimineaţă iată cum îţi va începe următoarea săptămâna:
E luni dimineaţă şi tu te îndrepţi energică spre staţia de autobuz. Te-ai trezit devreme, bine dispusă şi plină de viaţă, după un week-end cu multe evenimente, te-ai aranjat, ai mâncat, iar acum eşti relaxată şi pregătită pentru orice provocare 😉 .
Eeee… sună mult mai bine, nu? Şi când te gândeşti că tot ce trebuie să faci pentru ca lucrurile să se desfăşoare aşa este să MĂNÂNCI 🙂 ! Ce poţi cere mai mult de la o masă decât să te ajute să fii în formă o zi întreagă?!
Bravo Simo!! Din nou imi place foarte mult ceea ce publici.
Pot spune un DA clar celor afirmate mai sus si e foarte adevarat ca trebuie sa MANCAM dimineata. Am simtit+o pe propria piele, asa ca…..finalul e super.
BRAVOOOO!