Barre

Începem articolul prin a spune că Barre-ul NU este balet, ci un antrenament hybrid, care combină mișcări inspirate din balet cu elemente de Pilates, dans, Yoga și forță, rezultând astfel un antrenament feminin, postural, cu extrem de multe beneficia pentru sanatate și siluetă. Majoritatea claselor folosesc ca și accesoriu bara de balet și combină mișcări ce implică musculatura întregului corp, menite să alungească și să tonifieze.

Deasemenea accesorii precum benzile de rezistență, cercurile, discurile de alunecare, mingile sau ganterele ușoare sunt adesea integrate în antrenamente pentru a crește intensitatea claselor și pentru a ajuta la remodelarea musculaturii și la îmbunătățirea posturii.

Fiind un antrenament complex, al întregului corp, Barre-ul este excelent pentru a-ți întări abdomenul și pentru a-ți tonifia partea inferioasa a corpului. Deoarece exercițiile au o intensitate medie și un impact scăzut asupra articulațiilor, ligamentelor, tendoanelor și a coloanei vertebrale, clasa poate fi modificată astfel încât să devină o opțiune de antrenament în condiții de siguranță pentru proaspetele sau viitoarele mămici, pentru senioare sau pentru persoanele aflate în refacere după o accidentare.

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, o ședință de Barre te va învăța cum să îți activezi mușchii fesieri și cei abdominali, cum să menții o postură corectă și să activezi core-ul. În plus, participând regulat la acest tip de antrenament îți vei tonifia musculatura brațelor, îți vei crește mobilitatea, densitatea musculară și cea osoasă, vei pierde în greutate și în centimetrii și îți vei revigora metabolismul.

O vestimentație lejeră și o pereche de șosete antiderapante vor face experiența și mai plăcută, iar prosopul și sticla cu apa îți vor fi de mare folos pe toată durata antrenamentului.

Te așteptăm cu drag!

Distribuie