Kettlebell

Necunoscute până de curând în sălile din România, greutăţile în formă de minge de bowling cu mâner au devenit recent vedetele oricărui antrenament. Aşa că dacă vrei să fii suplă şi bine tonifiată nu ezita să le introduci în rutina ta zilnică de antrenament şi nu vei regretă! Iată câteva informaţii despre ele:

Kettlebell este o greutate cu o formă asemănătoare unui clopot sau, pentru noi fetele, cu a unei poşete, umplută de regulă cu ciment sau nisip. Greutatea este prevăzută cu un mâner care permite prinderea cu uşurinţă şi executarea exerciţiilor într-un mod facil.

Aceste accesorii au apărut pentru prima dată în Rusia la începutul secolului al XVIII-lea. Iniţial au fost folosite la măsurarea cerealelor, a furajelor şi a cărnii. Ulterior, Kettlebell s-a transformat într-o competiţie între locuitorii satelor sau oraşelor de provincie, unde localnicii se întreceau în forţă, rezistenţă şi anduranţă. Deoarece beneficiile lor pentru sănătate s-au făcut simţite foarte rapid, ruşii au hotărât să le introducă în antrenamentele de pregătire a soldaţilor, iar în 1970 au transformat competiţia în sport naţional. În prezent Kettlebell sunt în topul celor mai bune şi mai eficiente accesorii de fitness. Iată de ce ar trebui să le incluzi în antrenamentele tale:

  • Antrenamentul Kettlebell s-a dovedit a fi o foarte eficientă metodă de ardere a grăsimilor deoarece implică folosirea multor grupe musculare;
  • Un studiu recent a arătat că 10 minute de exerciţii folosind greutăţile kettlebell, efectuate într-un ritm intens ard mai multe calorii decât 45 de minute de alergare pe bandă;
  • Vei avea parte de un antrenament general, care îţi va tonifia atât partea superioară cât şi pe cea inferioară a corpului, astfel, cu ajutorul acestor greutăţi vei avea umeri armonioşi, braţe ferme, o talie suplă şi un posterior bine tonifiat;
  • Exerciţiile specifice Kettlebell îţi vor mari forţa, rezistenţa şi mobilitatea;
  • Îţi vor întări articulaţiile, îţi vor îmbunătăţi performanţele sportive şi îţi vor scădea riscul de accidentare;
  • Vei fi mai puternică, mai suplă şi mai tonifiată, fără a obţine muşchi voluminoşi şi inestetici;
  • Vei avea un consum caloric ridicat. Studii recente arată că într-un minut de Kettlebell se consumă aproximativ 20 de calorii, ceea ce înseamnă că în timpul unei şedinţe de 50 de minute poţi ajunge sau chiar depăşi 1000 de calorii consumate!
  • Un beneficiu inedit este acela că greutăţile Kettlebell înlocuiesc aproape orice aparat cardio, îmbunătăţindu-ţi sistemul cardiovascular;
  • Exerciţiile folosite în antrenamentele Kettlebell angrenează tot corpul în mişcări ce le imită pe cele naturale ajutându-te astfel în desfăşurarea activităţilor tale zilnice.

Ganteră Kettlebell este uşor de folosit de către orice persoană care îşi doreşte să facă mişcare în mod constant. Nu o lăsa să te intimideze prin aspectul ei, ba din contră, profită de formă ei pentru a ajunge la corpul mult visat!

Nu uita însă: pentru a evita accidentările fii atentă la mişcări şi la explicaţiile instructorului. Executate greşit exerciţiile pot fi periculoase mai ales pentru persoanele care au un minim de antrenament. În plus un antrenament reuşit începe cu o încălzire generală şi se încheie cu câteva minute de relaxare.

Te aştept la antrenament 😉!

Distribuie