Mobilitate și stretching

De ce sunt necesare?

A fi mobil și flexibil în același timp este o necesitate a zilelor noastre.

De ce?

Deoarece pe măsură ce înaintezi în vârstă, în lipsa mișcării, corpul tău tinde să devină tot mai rigid, mișcările zilnice care te ajută să îndeplinești sarcinile uzuale pot deveni din ce în ce mai limitate și, astfel, apar dureri de umeri, spate, încheieturi și articulații.
Pentru a evita această neplăcere, e nevoie să mișcăm corpul zilnic pentru a fi cât mai mobil și flexibil.
Noi îți oferim 5 motive pentru care să încerci clasa noastră de mobilitate și stretching:

  • Stretchingul regulat crește flexibilitatea corpului și poate întârzia reducerea mobilității corpului care e inevitabilă o dată cu înaintarea în vârstă. Adică, dacă ai nevoie să iei de pe raftul de sus din bucătărie sau din frigider un produs, flexibilitatea musculaturii îți permite să ridici brațul la maxim ca să ajungi acolo. Și cât de bine este să nu fii nevoită să ceri ajutorul cuiva pentru aceasta.
  • Exercițiile de mobilitate întăresc musculatura, articulațiile și te ajută să execuți mișcări cu ușurință. De exemplu, atunci când urci scările.
  • Dezechilibrele musculare duc la o postură incorectă și la apariția durerilor musculare. Întărirea și întinderea anumitor grupuri musculare prin exerciții de mobilitate și stretching duc la diminuarea acestora prin îmbunătățirea posturii.
  • Stretchingul regulat poate ajuta la vindecarea unei leziuni a spatelui prin întinderea mușchilor.
  • Atunci când ești stresată, corpul tinde să contracteze musculatura, ca și răspuns la stresul fizic și emoțional. În timpul stretchingului te poți concentra pe mișcare și astfel mintea ta se relaxează ducând la relaxarea întregului corp.

Beneficiile meditației ghidate ne ajuta sa conștientizăm stările noastre generale, sa ne eliberam de stres la sfârșitul săptămânii și sa ne bucuram de timp petrecut cu noi înșine

Distribuie