Tu cum te percepi pe tine însăţi?

Îti place ceea ce vezi în oglindă sau simți că sunt lucruri care ar trebui îmbunătățite?

Cine spune că ar trebui să îmbunătățești acele aspecte? Este părerea ta sau e părerea persoanelor semnificative din viaţa ta?
Poate crezi că femeile care au un corp perfect (din punctul tău de vedere) au o imagine de sine foarte pozitivă, se simt bine în pielea lor și se simt atrăgătoare. Ei bine, studiile și psihologii ne spun că nu e chiar așa. Totul tine de imaginea autoperceputa (cum te vezi tu pe tine) și de acceptarea de sine. Iar acceptarea de sine nu are nicio legătură cu modul în care arăti, ci are legătură cu modul în care te percepi.
Când există o mare discrepanță între imaginea de sine ideală și cea autoperceputa încep să apară probleme de natură emoțională (anxietate, depresie, tulburări de comportament alimentar etc) .

Care e imaginea de sine “ideală”, “perfectă”? Conform căror standarde aceasta e imaginea de sine ideală?

Care e rolul sportului în crearea unei imagini de sine pozitive?

Cum ne poate ajuta psihoterapia să ne schimbăm percepția asupra propriului corp astfel încât să ajungem la mulțumire de sine și la o imagine de sine mai pozitivă?

Tu cât ești de mulțumită de modul în care arăti?

Dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect, te așteptăm sâmbătă, 22 februarie, începând cu ora 17:00.
Vom discuta, într-o atmosferă relaxată, specifica sălii de sport de la SPX, cu psihoterapeut Alexandra Jarda de la ZEM Center.

Te așteptăm cu drag, intrarea e liberă!

Distribuie