Există multe alimente pe care le putem consuma zilnic pentru a arde calorii şi pierde în greutate. Vestea bună este că toate sunt super delicioase şi se mândresc cu beneficii uimitoare asupra sănătăţii. Încearcă să adaugi mai multe dintre aceste alimente în dieta ta de zi cu zi şi nu uita să te antrenezi. În acest fel, vei arde mult mai multe calorii şi îţi vei îmbunătăţi starea generală de sănătate. Iată care sunt zece dintre aceste super alimente:

  • Grapefruitul. Bogat în vitamina C, fibre, fier şi caroten şi sărac în calorii (42 – 100g), grapefruitul este un aliment excelent pentru accelerarea metabolismului şi pentru arderea unui număr cât mai mare de calorii. Acest fruct îţi va aduce mult mai repede senzaţia de saţietate iar fibrele pe care le conţine îţi vor stabiliza nivelul de glucoză din sânge. Îl poţi consuma cu succes sub formă de suc, piure sau ca şi ingredient într-o salată.
  • Ţelina este un aliment săţios care are rolul, printre altele, de a reduce pofta de mâncare, pofta de dulciuri şi alimente grase. Secretul ei este foarte simplu: arde mult mai multe calorii decât conţine!
  • Ardeiul iute. Originar din America Centrală şi de Sud, ardeiul iute se distinge prin cel mai ridicat conţinut de capsaicina, substanţa iute care se găseşte atât în nervuri cât şi în seminţele legumei. Aceasta intensifică cu 25% arderile metabolice.
  • Ghimbirul. Consumul constant de ghimbir stimulează metabolismul, contribuie la arderea rapidă a caloriilor şi la instalarea mai rapidă a senzaţiei de saţietate. Acest aliment încălzeşte corpul şi accelerează metabolismul.
  • Wasabi. Considerat în vremea shogunilor un aliment mistic care proteja conducătorii de otrăvuri, wasabi este un condiment japonez despre care se spune că are valenţe medicale deosebite. Această plantă care face parte din familia cruciferelor, asemeni hreanului, conopidei sau muştarului accelerează circulaţia, transpiraţia şi termogeneza.
  • Avocado este un triplu arzător de grăsimi. Acesta conţine grăsimi mononesaturate, care accelerează metabolismul şi protejează partea de producere a energiei din celulele radicalilor liberi. În plus, avocado are o mulţime de beneficii pentru sănătate. Acesta reduce nivelul de colesterol, vindecă rănile, reduce riscul de boli de inimă şi accident vascular cerebral şi este bun pentru ochi şi păr. Îl puteţi consuma la micul dejun alături de roşii şi sare de mare sau puteţi face un smoothie gustos combinându-l cu scorţişoară şi lapte de cocos.
  • Ceaiul verde. Această băutură exotică asiatică a devenit ceva obişnuit în viaţă noastră, dar nu putem uita de proprietăţile sale sănătoase. Bogat în antioxidanţi, ceaiul verde stimulează metabolismul şi ajută la pierderea în greutate.
  • Cafeaua poate fi un atu atunci când sunteţi în căutare de alimente şi băuturi care ard mai multe calorii decât conţin. O porţie de cafea de fapt, va oferă zero calorii, dar adăugând siropuri, zahăr, frişcă şi lapte o puteţi transformă foarte repede într-o bombă calorică. Consumată neindulcită cafeaua are capacitatea de a schimba nivelurile anumitor hormoni din sistemul digestiv care vă avertizează dacă vă este sau nu foame şi care pot reducere poftele. Cofeina este, de asemenea, capabilă să stimuleze rata metabolismului, ajutându-vă organismul să ardă mai multe calorii.
  • Iaurtul şi laptele sunt bogate în iod, zinc, crom şi vitamina B, ajută la reglarea tranzitului intestinal, la menţinerea şi creşterea de culturi sănătoase în intestin. Cu toate acestea este important cum alegem un iaurt. De exemplu, un iaurt cu puţine grăsimi poate conţine cantităţi uriaşe de zahăr, în scopul de a-i îmbunătăţi gustul. În acelaşi timp, un iaurt care este promovat că fiind deosebit de scăzut în zahăr poate conţine multe grăsimi pentru a avea o textura cremoasa. Ideal este să găseşti sortimentul care să aibe o compoziţie echilibrată.
  • Carnea roşie. Deşi carnea roşie conţine cu siguranţă mai multe calorii decât un morcov crud este bogată în proteine care solicită metabolismul crescând cheltuielile energetice.

Cunoaşterea caracteristicilor pozitive ale alimentelor pe care le mănânci, poate deveni un instrument puternic în lupta împotriva kilogramelor în plus. Aceste alimente stimulează metabolismul, astfel încât caloriile ard mai repede iar în combinaţie cu exerciţiile fizice, rezultatele nu vor întârzia să apară 😉!

Distribuie

Leave a Reply

Your email address will not be published.