Trebuie să recunoaştem că, deşi vara aduce cu ea o mulţime de fructe, care mai de care mai gustoase, când vine vorba despre desert, îngheţata rămâne vedetă zilelor toride! Fie că vorbim despre cea de vanilie, cu fructe, cu ciocolată, cu diferite toppinguri, arome şi culori, torturi, negrese sau clătite cu îngheţată, toate sunt delicioase şi super răcoritoare atunci când temperaturile de afară devin greu de suportat.

Dar ce faci atunci când eşti la dietă? Sau când vrei să reduci consumul de zahăr? Sau când îţi doreşti să consumi un deşert uşor, sănătos şi cu puţine calorii? Alegi tot îngheţată? Răspunsul este “DA”! Doar că alegi o varianta mult mai sănătoasă, făcută chiar de către ţine, din fructe proaspete şi gustoase 😉! Iar dacă ai nevoie de idei găseşti mai jos câteva reţete delicioase de îngheţată raw vegană 😉!

  • Îngheţată de căpşuni: 1 cană de caju hidratat 4 ore, 2 căni de căpşuni curăţate şi spălate, 3 linguri de miere zaharisită.
  • Îngheţată de ciocolată: 1 avocado bine copt, 1 lingură de cacao, sucul de la ½ portocală, 1 lingură de miere zaharisită, ½ linguriţă de pudră de vanilie, 1 praf de sare.
  • Îngheţată simplă de mango: 1 mango copt, 1 lingură de miere (opţional pentru că mango este foarte dulce când este copt).
  • Îngheţată de fructe: 250 g de fructe proaspete sau congelate la alegere, 200 g de nuci crude de caju, 200 ml de apă, 75 g de ulei palmier sau un avocado bine copt, 100 g de miere, esenţă vanilie.
  • Îngheţată de mentă: ½ de pahar (125 ml) de apă, 1 legătură de mentă, 250 g de caju hidratate timp de o oră, 3 linguri de îndulcitor natural (sirop de agave, miere etc), sucul de la ½ lămâie.
  • Îngheţată de mango: 1 mango bine copt, curăţat (600 gr), 40-50 ml lapte de cocos, 1-2 linguriţe de tărâţe de psyllium, îndulcitor dacă este cazul: miere, sirop agave/arţar.

Ingredientele se procesează cu ajutorul unui robot cu lamă S iar compoziţia obţinută se introduce în congelator pentru 1,5-2 ore, timp în care amestecăm de 3-4 ori pentru a nu se formă ace de gheaţă.
Enjoy 🙂!

Distribuie

Un răspuns la “Îngheţata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *