24 de banane, 24 de ouă, sare, 24 de linguriţe de praf de copt, 24 de linguriţe de vanilie, 12 linguri de scorţişoară, 12 căni de iaurt grecesc, 35 de căni de fulgi de ovăz, 12 căni de lapte integral, vişine şi miere după gust.
Aşa ne-am început noi dimineaţa de 19 noiembrie, cu o încălzire uşoară, printre rafturile supermarketului, cumpărând ingredientele necesare pregătirii celor 140 de brioşe (cele pe care le-am gustat, testat şi retestat nu se mai pun la socoteală).
Antrenamentul propriu-zis a început câteva ore mai taziu şi a cuprins serii lungi de exerciţii pentru tonifierea braţelor, a spatelui şi a feselor, presărate cu pauze de ras şi voie bună, menite să ne tonifieze abdomenul 😉. Căldura rezultată în urma orelor bune de copt şi mirosul îmbietor al brioşelor proaspăt scoase din cuptor ne-au creat, la final, condiţiile perfecte pentru relaxare 😉.
Ne-am simţit tare bine şi ne-am distrat de minune aşa că vă las reţeta mai jos (pentru o singură porţie), în speranţa că veselia noastră va fi molipsitoare 😉!
- 2 banane
- 2 ouă
- sirop de arţar, miere sau orice alt îndulcitor, după gust
- ¼ linguriţă de sare
- 2 linguriţe de praf de copt
- 2 linguriţe de extract de vanilie
- 1 lingură de scorţişoară
- 1 cană de iaurt grecesc
- 3 căni de ovăz
- 1 cană de lapte integral
- Opţional: topping-ul preferat (afine uscate, mere, vişine, nuci etc)
Înainte de toate încălzeşte cuptorul la 180˚C iar apoi masoară toate ingredientele folosind aceeaşi cană.
Într-un bol mediu amestecă bananele pisate, ouăle, mierea, sarea, praful de copt, vanilia, scorţişoara şi iaurtul grecesc. Încorporează apoi ovăzul şi laptele şi lasă amestecul să stea timp de câteva minute, pentru ca ovăzul să absoarbă lichidul. Întreaga compoziţie trebuie să aibă consistenţa unui terci de ovăz.
Tapetează 12 forme de brioşe cu hârţii colorate, împarte aluatul în formele, adaugă topping-urile preferate şi bagă tava în cuptorul încins. Coace totul timp de 30 minute.
Poftă bună!
Delicios. Si apoi la sala.
Super delicios. Multumim!❤
Esti deosebita Simo. Mulțumim mult. Super bune.
Chiar voiam sa iti cer reteta… absolut delicios!
Ce ma bucur ca v-au placut!!! Gustoase si super simplu de facut 😉.
Nu le-am gustat dar arata “delicios”.
“Delicioasa”si molipsitoare este si energia ta Simo in pregatirea fiecarui moment cu : gust, bun gust , mult gust:)