Am descoperit recent o reţetă de batoane de ovăz ce pot fi consumate cu succes la micul dejun, înainte de un antrenament matinal la Shape Xpress 😉, sau ca şi gustare între mese. Şi pentru că ne-au plăcut tare mult m-am gândit să împărtăşesc reţeta cu voi 😉!
- 3 căni de fulgi de ovăz;
- 1/2 cană de merişoare uscate neîndulcite;
- 1/2 cană de curmale uscate neîndulcite;
- 2 linguriţe de scorţişoară măcinată;
- 1 linguriţă de sare;
- 1/2 cană de unt de arahide la temperatura camerei (noi l-am făcut acasă);
- 4 linguri de seminţe de in măcinate;
- 1/2 cană de sos de mere neîndulcit (măr tocat în blender);
- 1/2 cană de miere;
- 3 linguri de suc de portocale;
- 1/4 linguriţă extract de vanilie.
Mai întâi, măsoară ingredientele folosind aceeaşi cană. Apoi combină fulgii de ovăz, merişoarele, curmalele, scorţişoara şi sarea într-un bol mediu.
Într-un alt castron amestecă untul de arahide, seminţele de in, mărul, mierea, sucul de portocale şi vanilia. Adaugă masa lichidă peste cel solidă şi amestecă pentru a le combina.
Transferă compoziţia într-o tavă mică, tapetată cu puţin ulei de cocos şi hârtie de copt, repartizeaz-o uniform, preseaz-o bine şi las-o să se rumenească uşor (20-30 de minute) în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade. Când e complet răcită se scoate din tavă şi se porţionează. Vei obţine 9 pătrăţele delicioase 😉! Poftă bună!
Noi am modificat puţin reţeta. Dacă vrei să o vezi pe cea originală o găseşti aici.
Multumim, Simo!! O sa o incerc, te pup!
Suna delicios trebuie sa incercat.Wekeend minunat tuturor.