Am descoperit recent o reţetă de batoane de ovăz ce pot fi consumate cu succes la micul dejun, înainte de un antrenament matinal la Shape Xpress 😉, sau ca şi gustare între mese. Şi pentru că ne-au plăcut tare mult m-am gândit să împărtăşesc reţeta cu voi 😉!

  • 3 căni de fulgi de ovăz;
  • 1/2 cană de merişoare uscate neîndulcite;
  • 1/2 cană de curmale uscate neîndulcite;
  • 2 linguriţe de scorţişoară măcinată;
  • 1 linguriţă de sare;
  • 1/2 cană de unt de arahide la temperatura camerei (noi l-am făcut acasă);
  • 4 linguri de seminţe de in măcinate;
  • 1/2 cană de sos de mere neîndulcit (măr tocat în blender);
  • 1/2 cană de miere;
  • 3 linguri de suc de portocale;
  • 1/4 linguriţă extract de vanilie.

Mai întâi, măsoară ingredientele folosind aceeaşi cană. Apoi combină fulgii de ovăz, merişoarele, curmalele, scorţişoara şi sarea într-un bol mediu.

Într-un alt castron amestecă untul de arahide, seminţele de in, mărul, mierea, sucul de portocale şi vanilia. Adaugă masa lichidă peste cel solidă şi amestecă pentru a le combina.

Transferă compoziţia într-o tavă mică, tapetată cu puţin ulei de cocos şi hârtie de copt, repartizeaz-o uniform, preseaz-o bine şi las-o să se rumenească uşor (20-30 de minute) în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade. Când e complet răcită se scoate din tavă şi se porţionează. Vei obţine 9 pătrăţele delicioase 😉! Poftă bună!

Noi am modificat puţin reţeta. Dacă vrei să o vezi pe cea originală o găseşti aici.

batoane_ovaz_cirese_3

Distribuie

2 Răspunsuri la “2 în 1: mic-dejun şi gustare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.