Te pregăteşti pentru o săptămână de relaxare în care soarele, marea, terasele, restaurantele şi cocktailurile servite pe marginea piscinei vor înlocui cu succes orele petrecute în sala de sport şi alimentaţia riguroasă din restul anului? Toate bune şi frumoase până în momentul în care realizezi că nu te-ai întors doar cu amintiri de neuitat, poze şi clasicele suveniruri ci şi cu câteva kilograme în plus…

Este adevărat că vacanţa nu este momentul potrivit pentru a începe o dietă dar nu trebuie să fie nici un prilej de creştere în greutate ci mai degarba de menţinere a acesteia. Aşa că, înainte de a comanda al doilea pahar de pina colada aruncă o privire peste aceste sfaturi .

 • Mergi pe jos. Frumuseţile unor locuri noi nu pot fi descoperite prin geamurile maşinii dar mergând pe jos, pe lângă faptul că vei face mişcare vei putea descoperi locuri pe care călătoria cu maşină nu ţi le poate arată.
 • Antrenează-te în apă! Dacă eşti cazată la un hotel cu piscină fă câteva ture de bazin ori de câte ori ai ocazia iar dacă eşti aproape de mare/ ocean profită! Plimbările prin apă sau pe nisip reprezintă antrenamentul ideal în concediu!
 • Alege mijloace de transport consumatoare de calorii. Dacă mersul pe jos nu este pe placul tău dar vrei să îţi menţii greutatea alege bicicleta, hidrobicicleta, barca, caiacul sau orice alt mijloc de transport care să te ajute să arzi câteva sute de calorii.
 • Scările nu liftul. Dacă ai norocul să fii cazată la unul dintre etajele superioare ale hotelului consumul caloric în timpul vacanţei este pe jumătate rezolvat dacă alegi să urci pe scări şi nu cu liftul. Regula e bine să fie aplicată şi în restul anului deoarece 10 minute de urcat scările te ajută să arzi între 50 şi 100 de calorii, consum care în 12 luni contează!
 • Redu consumul de alcool. Toată lumea ştie că alcoolul îngraşă însă consumat cu moderaţie şi alternat cu băuturi fără calorii, care să prevină deshidratarea poate diminua efectele nocive pe care acesta le are asupra siluetei.
 • Atenţie la cocktailuri. În general amestecurile de fructe, alcool şi siropuri conţin mult mai multe calorii decât băuturile alcoolice simple aşa că optează pentru vin, şampanie sau bere fără alcool pentru a te menţine în formă.
 • Hidratează-te! Consumă cel puţin 1,5l de apă pe zi deoarece pe lângă hidratare apa te va ajuta în procesul de ardere a caloriilor.
 • Învaţă să împărţi. Eşti în concediu, eşti relaxată şi meriţi să te răsfeţi chiar şi din punct de vedere culinar dar împărţind deserturile delicioase şi pline de calorii îţi vei mări şansele de a te întoarce acasă fără extra kilograme.
 • Mărimea contează! Poţi consumă orice doreşti însă în porţii mici şi dese deoarece limitarea porţiilor te poate ajută în menţinerea greutăţii pe durata sejurului.
 • Alege gustări sănătoase. Înlocuieşte prăjiturile, biscuiţii şi cipsurile cu nuci, seminţe, cereale sau fructe uscate pentru a evita excesele calorice.

Acestea sunt doar câteva sfaturi cu ajutorul cărora ne putem menţine suple pe parcursul celor mai relaxante 7/ 10 zile ale anului. Dacă însă voi aveţi alte metode de a face acest lucru ni le puteţi împărtăşi cu ajutorul căsuţei de comentarii de mai jos!

Distribuie

3 Răspunsuri la “Cum ne menţinem silueta în concediu

 1. Un mic dejun sanatos, miscare multa si un somn odihnitor… „dieta” mea de concediu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *