Pentru că ne apropiem de week-end şi pentru că încă mai găsim zmeură proaspătă, m-am gândit să vă tentez cu o reţetă delicioasă, ideală pentru o dimineaţă alături de cei dragi. Iată de ce ai nevoie pentru un mic dejun gustos şi sănătos:

  • O cană de făină (noi am folosit făină din grâu spelta dar puteţi la fel de bine să folosiţi făină integrală sau de orice alt fel);
  • O cană de lapte (0,1 sau 1,5% grăsime);
  • 2 linguriţe de unt topit (pentru a avea un mic dejun cât mai slab caloric noi am ales untul slab cu 40% grăsime de la Albalact);
  • Un ou;
  • Un vârf de sare;
  • 2 linguri de ingulcitor de orice fel sau zahăr;
  • O lingură cu vârf de fulgi de ovăz;
  • O jumătate de linguriţă de praf de copt;
  • Vanilie după gust;
  • Iaurt şi fructe pentru servire.

Pentru a obţine deliciul procedăm după cum urmează:

  • Amestecăm într-un vas toate ingredientele solide: făina, sarea, îndulcitorul (în cazul în care nu folosiţi miere, sirop de agave etc), fulgii de ovăz şi praful de copt;
  • Într-un alt vas amestecăm ingredientele lichide: laptele cu oul bătut, esenţa de vanilie şi untul topit;
  • Adăugăm treptat ingredientele lichide peste cele solide şi amestecăm cu ajutorul unui tel pentru o abţine o compoziţie omogenă (adăugaţi făină sau fulgi de ovăz în cazul în care compoziţia este prea lichidă).
  • Turnam aluatul în formă de gaufre, încălzită în prealabil şi aşteptăm câteva minute, până se rumenesc uşor.

Ca şi topping noi am folosit iaurt grecesc (cu 2% gasime), afine, zmeură şi puţin sirop de arţar. Puteţi încerca însă orice altă combinaţie, iar dacă e gustoasă (şi sănătoasă 🙂!) să ne-o împărtăşiţi şi nouă 😉!

Poftă bună şi week-end delicios 🙂!

gofra_collage

Distribuie

2 Răspunsuri la “Deliciu de week-end

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *