Pentru că ne apropiem de week-end şi pentru că încă mai găsim zmeură proaspătă, m-am gândit să vă tentez cu o reţetă delicioasă, ideală pentru o dimineaţă alături de cei dragi. Iată de ce ai nevoie pentru un mic dejun gustos şi sănătos:
- O cană de făină (noi am folosit făină din grâu spelta dar puteţi la fel de bine să folosiţi făină integrală sau de orice alt fel);
- O cană de lapte (0,1 sau 1,5% grăsime);
- 2 linguriţe de unt topit (pentru a avea un mic dejun cât mai slab caloric noi am ales untul slab cu 40% grăsime de la Albalact);
- Un ou;
- Un vârf de sare;
- 2 linguri de ingulcitor de orice fel sau zahăr;
- O lingură cu vârf de fulgi de ovăz;
- O jumătate de linguriţă de praf de copt;
- Vanilie după gust;
- Iaurt şi fructe pentru servire.
Pentru a obţine deliciul procedăm după cum urmează:
- Amestecăm într-un vas toate ingredientele solide: făina, sarea, îndulcitorul (în cazul în care nu folosiţi miere, sirop de agave etc), fulgii de ovăz şi praful de copt;
- Într-un alt vas amestecăm ingredientele lichide: laptele cu oul bătut, esenţa de vanilie şi untul topit;
- Adăugăm treptat ingredientele lichide peste cele solide şi amestecăm cu ajutorul unui tel pentru o abţine o compoziţie omogenă (adăugaţi făină sau fulgi de ovăz în cazul în care compoziţia este prea lichidă).
- Turnam aluatul în formă de gaufre, încălzită în prealabil şi aşteptăm câteva minute, până se rumenesc uşor.
Ca şi topping noi am folosit iaurt grecesc (cu 2% gasime), afine, zmeură şi puţin sirop de arţar. Puteţi încerca însă orice altă combinaţie, iar dacă e gustoasă (şi sănătoasă 🙂!) să ne-o împărtăşiţi şi nouă 😉!
Poftă bună şi week-end delicios 🙂!
Super reteta, ca sugestie merge bine si cu faina de soia. Pofta buna sa avem!!
Delicios,
Cel mic le adora.